logo

Equality and Diversity in the Workplace

   

Added on  2023-01-13

25 Pages4017 Words54 Views
Data Science and Big Data
 | 
 | 
 | 
Equality and Diversity
in the workplace
1
Equality and Diversity in the Workplace_1

Contents
TASK 2............................................................................................................................................3
P3 Methods for conducting primary and secondary research......................................................3
P4 Apply appropriate analytical tools analyse research findings and data..................................4
M2 Merits, limitations and pitfalls of data collection and data analysis approach....................13
TASK 3..........................................................................................................................................14
P5, M3, D2 Communicate research outcomes in an appropriate manner for the intended
audience.....................................................................................................................................14
TASK 4..........................................................................................................................................18
P6, M4, D3 Reflect on the effectiveness of research methods applied for meeting objectives.18
P7. Alternative research methodology.......................................................................................19
Conclusion.....................................................................................................................................20
REFERENCES..............................................................................................................................21
Appendix........................................................................................................................................23
2
Equality and Diversity in the Workplace_2

TASK 2
P3 Methods for conducting primary and secondary research
There are different methods that will be require for conducting primary and secondary
research in systematic manner. These methods will be explained as below:
Primary and secondary research: For gathering primary information, questionnaire has
been used by investigator because it is beneficial in collecting of first hand and quantitative data
in less time period. On order side, for collecting secondary type of information, there are some
sources that may be require to use by researcher (Barak, 2016). These sources are magazines,
books, articles, journals etc. Along with this, secondary data has been used for literature review
and primary data will be followed for data analysis and interpretation.
In order to conduct both types of research, there is requirement of appropriate amount of
cost, access and ethical consideration. These are explained as below:
Cost: In order to do primary and secondary research, there is requirement of sufficient
amount of cost which is around £ 200. The cost is also necessary for managing number of
resources such as stationery, internet connection, access to secondary material and so on (Kang
and Kaplan, 2019).
Access: For carrying out appropriate studies researcher uses numerous sources both the
primary and secondary study. It is obligation of the researcher to keep confidentiality of the
records collected by them from number one resources. Thus, investigator ensures that the
accumulated statistics might be only accessed via the investigator and other approved authority.
Ethical consideration: There are numerous principles of research ethics that will be used for
doing primary and secondary research effectively. These principles are anonymity,
confidentiality, informed consent, do not harm, voluntary participation etc. All these are main
3
Equality and Diversity in the Workplace_3

principles that will be applied by researcher for doing primary and secondary researcher ethically
(Kassinis and et. al., 2016).
P4 Apply appropriate analytical tools analyse research findings and data.
Content analysis is an analytical tool that will be applied for analysing quantitative
information about the topic. In this tool, researcher will create themes on each question and
analysis data within limited time period. Along with this, there are some steps that must be use
for analysing and interpreting quantitative data, these are making of frequency table, presenting
graphs and interpreting primary data and its relation with the secondary data (Ozturk and Tatli,
2016). These steps will be explained as below:
Frequency Table
Q1) Are you aware regarding the role of equality and diversity at workplace of
M&S?
Frequency
a). Yes 30
b). No 10
Q2) What are the importance of equality and diversity in the workplace
environment of Marks & Spencer?
Frequency
a). Diverse workplace breaks down language barrier 10
b). Increased employee satisfaction 10
c). Protecting everyone from discrimination 10
d). Reduced high employee turnover 10
Q3) According to you, employer’s behaviour is important part for maintaining
equality and diversity in the workplace?
Frequency
a). Strongly agree 15
4
Equality and Diversity in the Workplace_4

b). Agree 20
c). Disagree 3
d). Strongly disagree 2
Q4) What is the role of employer’s in mainlining of diversity and equality at
workplace?
Frequency
a). Communicate all information equally 13
b). Provide diversity and inclusion training 17
c). Develop discrimination free environment 10
Q5) What are the effective ways or strategies that may be apply for managing
equality as well as diversity also at workplace of M&S?
Frequency
a). Encourage employees to work in diverse group 14
b). Prioritize Communication 16
c). Base Standards on objective criteria 10
Q6) What are the useful ways that may be require by M&S for promoting
diversity and equality at workplace?
Frequency
a). Offer workplace flexibility 12
b). Implementation of equality act 2010 18
c). Create mentorship program 10
Q7) According to you, Equality act 2010 will be beneficial for M&S in
protecting of employees from any kind of discrimination?
Frequency
a). Yes 35
b). No 5
Q8) What are the major challenges that may be face by M&S while managing Frequency
5
Equality and Diversity in the Workplace_5

equality and diversity at workplace?
a). Cultural and language barrier 12
b). Lack of team work 15
c). Ineffective communication 13
Q9) What are the measures that would be require to follow by M&S for
eliminating the challenges associated with the management of diversity and
equality at workplace?
Frequency
a). Establish mentoring opportunities 12
b). Promote team work 15
c). Provide diversity training 13
6
Equality and Diversity in the Workplace_6

End of preview

Want to access all the pages? Upload your documents or become a member.

Related Documents
Conducting Research on Gender Discrimination in the Workplace
|25
|4368
|91

Impact of Talent Management on HR Role at Argos Limited
|18
|3648
|105

Research Project (Impact of age discrimination on employee’s
|22
|4521
|66

Research Project (Part 2)
|27
|6078
|61

Primary and Secondary Research Methods for a Business Research Project
|28
|5713
|445

A study on the impacts and challenges of diversity and social inclusion in Nando’s
|32
|7195
|31